• Snelle levering
  • Flexibel
  • Alles op voorraad

Techniek van het bedrukken van verpakkingen

Euroflex BV - Uw Partner in Packaging

Flexibiliteit, kwaliteit en betrouwbaarheid kunnen het best worden gegarandeerd als alle stappen in het productieproces in eigen huis plaats vinden. Door zelf te drukken, lamineren en snijden, hebben we dit doel bereikt. Van grafisch ontwerp en prepress tot het drukken, lamineren en afwerken. Alle stappen worden door de Euroflex specialisten uitgevoerd. Op deze manier worden alle processen perfect op elkaar afgestemd en houden we voortdurend de vinger aan de pols.

Techniek verpakkingen drukken

Grafisch ontwerp & prepress

Ook voor creatie en vormgeving kunt u desgewenst bij Euroflex terecht. Wij hebben de beschikking over moderne Apple Macintosh apparatuur inclusief alle bijbehorende opmaakprogramma’s. Zodra een ontwerp gereed is, wordt dit door onze lithograaf voorzien van de benodigde filters geheel conform de karakteristiek van onze drukpersen. Na goedkeuring van de drukproef worden er drukplaten vervaardigd. Hierbij kan worden gekozen uit een brede variëteit aan moderne beelddragers zoals o.a. fotopolymeer, elastomeer, dunsleeve, lasergegraveerd, etc.

Drukken

Euroflex heeft de beschikking over 3 moderne flexopersen waarop in maximaal 8 kleuren kan worden gedrukt tot een drukbreedte van 1300 mm. Alle machines worden bediend door goed opgeleide en zeer ervaren medewerkers. Door gebruik te maken van moderne controle- en camera- apparatuur wordt er elke dag topkwaliteit geleverd. Niet alleen bij de eerste drukafname, maar ook bij alle volgende repeat-orders.

Alle benodigde inkten worden door onze specialisten in eigen huis vervaardigd met behulp van een modern inkt-meng-doseersysteem. Alle recepten worden hier digitaal opgeslagen en kunnen eventueel bij een repeat-order weer nauwkeurig worden vermengd. Door een uitgekiend programma wordt ook alle evt. restant-inkt hergebruikt waardoor het milieu zo min mogelijk wordt belast.

Alle inkten die Euroflex gebruikt, zijn speciaal ontwikkeld en toegestaan om te worden gebruikt voor het bedrukken van levensmiddelenverpakkingen. De oplosmiddelen in de lucht uit onze productiehal worden volledig verbrand in onze naverbrandings-installatie om daarna als  schone lucht naar buiten te worden geblazen.

Lamineren

Op onze nieuwe lamineermachine van Nordmeccanica maken we laminaten van verschillende typen kunststoffolie, eventueel in combinatie met papier. Hierbij wordt gewerkt met oplosmiddelvrije lijm. De maximale lamineerbreedte is 1400 mm.

Er kan sprake zijn van diverse varianten zowel in twee- als drie-laagse samenstelling zowel met standaard- als barrière folie.  Veel van onze laminaten worden toegepast bij verpakkingen die bestand moeten zijn tegen sealen, magnetron, diepvries, pasteurisatie en sterilisatie. Nieuw is de mogelijkheid om vensterbaanfolie te vervaardigen. Ideaal om uw product te tonen achter het venster en te combineren met een schitterende bedrukking op het papier.

Snijden

Op drie moderne snijmachines worden de gedrukte rollen door ons op de gewenste eindrol breedte- en -lengte gesneden. Ook hier is de werkbreedte weer optimaal afgestemd op de breedte van de drukpers en de lamineermachine.

Meer weten?

Meer weten over de techniek van Euroflex? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of maak een afspraak.